2021 ΔΡΑΣΕΙΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  • 14η Μαΐου 2021 _ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ

Για δεύτερη χρονιά λόγω της πανδημίας του Covid 19 δεν μπορέσαμε να εορτάσουμε τα 101 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης και της Αλεξανδρούπολης όπως τις προηγούμενες χρονιές, με παρελάσεις-καταθέσεις και την αναπαράσταση της Έλευσης της Ιεράς Εικόνας από την Αίνο. Έτσι περιορίσαμε τις δράσεις μας, όπως όλοι οι φορείς, σε αυστηρά ελεγχόμενες με “περιορισμούς και αποστάσεις και τις απαραίτητες μάσκες“. Φέτος είχαμε την τιμήν να μας επισκεφθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Πόλης μας. Ο Σύλλογός μας συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις με άγημα στο μνημείο του Αντώνη και Δόμνας Βισβίζη.

This image has an empty alt attribute; its file name is 14-Maiou-Alexandroupoli-Sakelaropoulou-2021-00149.jpg

 

Άλλες φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις

  • Μνημόσυνο για το «1914 ~ Το Μαύρο Πάσχα των Θρακών». Την Κυριακή 4 Απριλίου 2021 και ώρα 11 το πρωί, ο Έβρος ένωσε τη φωνή του για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού.

Ο Σύλλογος μας θα είναι πάντα παρών στην εκδήλωση αυτή “Το Μαύρο Πάσχα των Θρακών“ όπως και ότι θα αγωνιστεί μαζί με όλους τους  Θρακιώτικους φορείς για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής και των Θρακών!!!

 

  • ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΙΝΙΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Αγαπητοί Αινίτες και φίλοι,

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ

Ευχόμαστε από καρδιάς αυτά τα Χριστούγεννα να σας βρίσκουν όλους υγιείς! Δεν ήταν εύκολη η περίοδος που διανύσαμε από την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε, στην κοπή της Αινίτικης βασιλόπιτας.  Καταστάσεις πρωτόγνωρες, λόγω πανδημίας, μας ανάγκασαν να απομονωθούμε, να σταματήσουμε κάθε δράση και εργασία αφού ήταν θέμα υγείας και επιβίωσης!  Βέβαια “ενός κακού, μύρια έπονται“ και καθώς μας “έσκιαζε η φοβέρα του κορωναïού“, ακυρώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις και οι εορτασμοί για την 25η Μαρτίου 2020, την 14η Μαΐου 2020 και τα 100χρονα της Αλεξανδρούπολης καθώς και για την 28η Οκτωβρίου 2020. Πραγματοποιήθηκαν μόνο οι “απολύτως απαραίτητες “ εκδηλώσεις της δοξολογίας και κατάθεσης στεφάνων με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων – επισήμων!  Όπως όμως σωστά  είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Άνθιμος, τα 100χρονα της πόλης γιορτάστηκαν με απουσίες και οι φωτογραφίες του 2020 θα είναι άδειες από κόσμο, μαθητές, συλλόγους ενώ κοιτώντας τις φωτογραφίες  πριν 100 χρόνια, όλη η πόλη ήταν στο Ναό του Αγίου Νικολάου και εόρταζε την απελευθέρωσή της.

 Έτσι για το 2021 και για όσο διάστημα επικρατεί η απαγόρευση συναθροίσεων, δεν θα μπορέσουμε να οργανώσουμε την εκδήλωση της Αινίτικης Βασιλόπιτας, ούτε την καθιερωμένη ετήσια Γενική Συνέλευση και φυσικά τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεχίσει να διοικεί τον Σύλλογο μέχρι την 31η Μαρτίου 2021 βάσει του αρ.91 του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή και εφ`όσον είναι δύσκολο για όλα τα μέλη μας να χρησιμοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες για τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης. Μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν θα σας ενημερώσουμε για τις δράσεις που οφείλουμε από το καταστατικό να υλοποιήσουμε. Πιστεύουμε ότι όλοι σας συμφωνείτε με αυτή την πρόταση.  

Με τις ευχές μας  να είστε όλοι υγιείς ώστε να συναντηθούμε ξανά!

                                                                                 Μετά τιμής

                                                                              Το Διοικητικό Συμβούλιο