2022 ΔΡΑΣΕΙΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

  • 2022  ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου, η Εκκλησία μας τιμά την ιερά μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός της πόλεώς μας, όπου φυλάσσεται τεμάχιο εκ του ιερού λειψάνου της Αγίας. Την Τετάρτη 6 Ιουλίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου και στη συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας. ΄Άγημα Αινιτών απογόνων με παραδοσιακές στολές μετέφεραν την εικόνα της Αγίας.


                        

 

 

  • 2022   ΓΗ & ΥΔΩΡ – γαστρονομική αναφορά στον προσφυγικό πληθυσμό της Αλεξανδρούπολης

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου Έβρου “ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ“ που ήταν αφιερωμένες στους προσφυγικούς πληθυσμούς της πόλης και την τοπική γαστρονομία. Ο Σύλλογός συμμετείχε με εδέσματα της Αίνου.

                   

   

 

 

  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ“  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

          14η Μαΐου 1920 – 14η Μαΐου 2022

Με λαμπρότητα εορτάζεται φέτος η επέτειος της Απελευθέρωσης και μάλιστα για πρώτη φορά στην παραλιακή της Αλεξανδρούπολης.
 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

 

  • 2022  ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΛΕΥΣΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ “ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΥΦΩΤΙΣΣΑ ΕΞ ΑΙΝΟΥ``- 14η Μαΐου 2022
Δυό χρόνια μετά τους περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία, βιώσαμε σήμερα.. αναβιώσαμε την έλευση της εικόνας της Παναγίας Τριφώτισσας από την Αίνο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Στο πρόσωπο και τη μνήμη των Αινιτών τιμούμε τους ανθρώπους που με τους κραδασμούς των συναισθημάτων και τη βιωμένη εμπειρία τους μετασχημάτισαν αυτό το τοπίο σε τόπο… τόπο με ιστορία με δυναμικό παρόν και λαμπρό μέλλον!
Χρόνια πολλά Αλεξανδρούπολη