ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2023-2024

Στην Αλεξανδρούπολη, την Κυριακή 22η Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική  Συνέλευση του Συλλόγου “ΕΛΛΗΝΟΜΟΥΣΕΙΟΝ ΑΙΝΟΥ“ με σκοπό την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο συνεκλήθη την Τετάρτη 25η Ιανουαρίου 2023 στην έδρα του Συλλόγου, ΣΚΡΑ 4, και συγκροτήθηκε σε σώμα, για χρονική διάρκεια από 1/1/2023 έως 31/12/2024, ως ακολούθως:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ :               ΚΛΑΔΑΡΑ    ΣΤYΛIΑNH

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:        ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ  ΑΝΤΩΝΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:             ΚΟΥΙΝΕΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

ΤΑΜΙΑΣ :                       ΠΕΤΙΝΟΥ   ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ

ΤΑ  ΜΕΛΗ :                   ΝΤΟΜΑΤΑ  ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΛΟΥΚΜΑΤΖΗ ΠΙΠΙΝΑ

ΜΑΚΡΑ ΡΑΛΛΟΥ

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2021-2022

Στην Αλεξανδρούπολη, την Κυριακή 1η Αυγούστου 2021, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική  Συνέλευση του Συλλόγου “ΕΛΛΗΝΟΜΟΥΣΕΙΟΝ ΑΙΝΟΥ“ με σκοπό την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο συνεκλήθη την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021 στην έδρα του Συλλόγου, ΣΚΡΑ 4, και συγκροτήθηκε σε σώμα, για χρονική διάρκεια από 1/8/2021 έως 31/12/2022, ως ακολούθως:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ :               ΚΛΑΔΑΡΑ    ΣΤYΛIΑNH

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:        ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ  ΑΝΤΩΝΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:             ΛΟΥΚΜΑΤΖΗ  ΠΙΠΙΝΑ

ΤΑΜΙΑΣ :                       ΠΕΤΙΝΟΥ   ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ

ΤΑ  ΜΕΛΗ :                   ΝΤΟΜΑΤΑ  ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΣΙΑΛΑΚΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ,

ΜΑΚΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2019-2020

Στην Αλεξανδρούπολη, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική  Συνέλευση του Συλλόγου “ΕΛΛΗΝΟΜΟΥΣΕΙΟΝ ΑΙΝΟΥ“ με σκοπό την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο συνεκλήθη την Τρίτη 29-1-2019 στην έδρα του Συλλόγου, ΣΚΡΑ 4, και συγκροτήθηκε σε σώμα, για χρονική διάρκεια από 1/1/2019 έως 31/12/2020, ως ακολούθως:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ :               ΚΛΑΔΑΡΑ    ΣΤYΛIΑNH

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:       ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ  ΑΝΤΩΝΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:           ΛΟΥΚΜΑΤΖΗ  ΠΙΠΙΝΑ

ΤΑΜΙΑΣ :                     ΠΕΤΙΝΟΥ   ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ

ΤΑ  ΜΕΛΗ :                 ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ,  ΔΕΛΚΟΥ ΣΜΑΡΩ,                                                                                     ΝΤΟΜΑΤΑ  ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, 2017 – 2018

Στην Αλεξανδρούπολη, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική  Συνέλευση του Συλλόγου “ΕΛΛΗΝΟΜΟΥΣΕΙΟΝ ΑΙΝΟΥ“ με σκοπό την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο συνεκλήθη την Τετάρτη  18-1-2017 στην έδρα του Συλλόγου και συγκροτήθηκε σε σώμα, για χρονική διάρκεια από 1/1/2017 έως 31/12/2018, ως ακολούθως:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ :             ΚΛΑΔΑΡΑ    ΣΤYΛIΑNH

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:      ΛΟΥΚΜΑΤΖΗΣ   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:           ΚΟΥÏΝΕΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

ΤΑΜΙΑΣ :                     ΠΕΤΙΝΟΥ   ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ

ΤΑ  ΜΕΛΗ :                 ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ,  ΜΠΑΜΠΑΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ,  ΝΤΟΜΑΤΑ                                                  ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Σύλλογος “Ελληνομουσείον Αίνου“

 Ο Σύλλογος “Ελληνομουσείον Αίνου“ ιδρύθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1976, υιοθετώντας την επωνυμία αυτή σε ανάμνηση της Σχολής Μέσης Εκπαίδευσης της Αίνου που ιδρύθηκε το 1652.

 Σκοπός του Συλλόγου είναι η αναβίωση του έργου της Ελληνικής κοινότητας και του Ελληνομουσείου της Αίνου, η καταγραφή της ιστορίας της Αίνου, η ενδυνάμωση των παραδόσεων, η περίσωση των ηθών και εθίμων και γενικότερα η διασφάλιση της μετάδοσης της ιστορικής κληρονομιάς της Αίνου στις επόμενες γενιές.

 Από τις πρώτες δράσεις του Συλλόγου ήταν η ανέγερση του μνημείου των Αινιτών ηρώων του 1821, Χατζηαντώνη και Δόμνας Βισβίζη, στην πλατεία του Φάρου Αλεξανδρούπολης το 1987.

 Το 1998 ο Σύλλογος σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης, ανήγειρε μικρό εκκλησάκι του Αγίου Εύπλου – προστάτη των ναυτικών της Θράκης – στην είσοδο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης,  πανομοιότυπο του ναΐσκου που βρίσκεται ακόμα στην Αίνο. Κάθε χρόνο στις 11 Αυγούστου  τιμάται η μνήμη του Αγίου Εύπλου.

 Ο Σύλλογος συμβάλλει στη διατήρηση της ιστορικής κληρονομιάς των Αινιτών με την ίδρυση και διατήρηση ιστορικής βιβλιοθήκης που περιέχει ιστορικά βιβλία και ντοκουμέντα, με τη συλλογή τοπικών ενδυμασιών καθώς και τη συλλογή λαογραφικών αντικειμένων. Από το 2005 ο Σύλλογος εκδίδει το περιοδικό “ΤΑ  ΝΙΤΚΑ“ όπου καταγράφεται η ιστορική πορεία της Αίνου και των κατοίκων της, οι δράσεις του Συλλόγου και όλα τα ντοκουμέντα που αφορούν τη αλησμόνητη πατρίδα. Όλες αυτές οι μνήμες φυλάσσονται  στα ιδιόκτητα γραφεία του Συλλόγου τα οποία είναι χορηγία του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος“.

 Το “Ελληνομουσείον Αίνου“` συμμετέχει σε κάθε εθνική, κοινωνική και πολιτιστική εκδήλωση της πόλης της Αλεξανδρούπολης                                                                       .Έχει συνεργασία με την Γενική Συνομοσπονδία Προσφυγικών Συλλόγων και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων (Π.Ο.Θ.Σ.).                                               Είναι μέλος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου  ( Ε.ΠΟ.Φ.Ε.). 

ΕΛΛΗΝΟΜΟΥΣΕΙΟΝ  ΑΙΝΟΥ

Σκρά  4 – 68 131 Αλεξανδρούπολη

τηλ./ Fax: 25510 33615

e mail: info@ainites.gr

Web site: http://www.ainites.gr